Wat is Aiki?

Aiki heeft zijn roots in eeuwenoude Japanse krijgskunsten waaruit Aikido is ontstaan. Ai (harmonie) Ki (energie of innerlijke kracht) Do (weg, manier van) is een bijzondere weg om je innerlijke kracht te leren kennen en te versterken. Bij Aiki training leer je om op juiste wijze met je eigen energie om te gaan en in balans te zijn met jezelf, de ander en je omgeving.

Aiki richt zich niet zozeer op het uitschakelen als wel op het inschakelen van de ander. Situaties krachtig, ontspannen, open en harmonieus tegemoet treden zorgt voor doelmatig gebruik van eigen en andermans energie. Deze kennis, opgedaan binnen de krijgskunsten, blijkt volledig inpasbaar te zijn in ons dagelijks functioneren.

Door de jaren heen komen vaak volgende spanningen, irritaties of frustraties op ons af voordat de vorige goed zijn verwerkt en/of zijn losgelaten. Door de opeenstapeling van spanningen gaat het ons steeds meer tijd en moeite kosten deze los te laten. Hierdoor wordt op den duur een optimaal functioneren en welbevinden beperkt. Je bent als het ware omwikkeld met onnodige ballast en maakt je leven hierdoor dus onnodig ingewikkeld. Aiki coaching en training leert je hiermee evenwichtig om te gaan.

Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
U gebruikt een verouderde browser van Internet Explorer die niet meer wordt ondersteund. Voor optimale prestaties raden wij u aan om een nieuwere browser te downloaden. Hiervoor verwijzen wij u door naar:

browsehappy.com sluiten